Nasjonal Turistveg Rondane går rett utenfor hotellet. Langs denne veien finner du mange unike stoppesteder. Visste du at dette er korteste vei mellom Trondheim og Oslo?

Besøk rondanevegen.no for å finne unike stoppesteder langs Nasjonal Turistvei Rondane.

«Lukk øynene og kjenn følelsen av fjellet. Over 2000 meter høye fjelltopper i et særegent landskap dekket av kritthvit snø, sola som henger lavt på himmelen og får snøen til å glitre, det blå lyset. Roen, stillheten, vissheten om at solskinnsdagen kan bli til en lumsk uværsdag i løpet av noen korte øyeblikk. Det er når den følelsen brer seg at du kjenner at du må til Rondane

Kanskje er det akkurat dette som har gjort at så mange kunstnere og forfattere har latt seg inspirere av området – og kanskje er dette grunnen til at man vender tilbake til Rondane i generasjoner. Som urgamle kjemper hviler fjellene langs vegen som tar deg langs Rondane nasjonalpark. Opplevelsen av det langsomme landskapet med de ruvende fjellene er helt spesiell. Det er nesten litt magisk. Her må du finne roen og la inntrykkene synke inn. Det blå lyset følger deg hele veien. Har du mulighet til det bør du ta en stopp ved den buktende utsiktsplattformen Sohlbergplassen ved Atnsjøen. Stemningen i Harald Sohlbergs berømte maleri «Vinternatt i fjellene» fra 1914 er trolsk. Denne stemningen ønsket arkitekten å gjenskape, og fra Sohlbergplassen kan du se utsikten mot Rondane fra samme vinkel som i maleriet.

Historien

Nasjonal turistveg Rondane er et godt bevart kulturlandskap som forteller historien om menneskers bosetting i karrige områder siden steinalderen. Rondane var i 1962 den første nasjonalparken som ble opprettet i Norge. Dermed ble vegene i fjellet viktig for noe mer enn seterdrift, landbruk og transport. Vegen ble også en naturopplevelse.

Opplevelser

Området er perfekt for turglade familier med et enkelt terreng for barn og mange lett tilgjengelige opplevelser. Her finner du et vell av turisthytter og turstier som er godt merket, uten at det gjør følelsen av det mektige fjellet noe mindre mektig. At du i tillegg befinner deg i et av Norges vakreste områder gjør opplevelsen helt unik.

Se kart her!

Les brosjyr om Rondane Nasjonale Turistveg her

 

Uten navn-2 kopier

BOOKING