Ridetur på fjellet er best!

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen! Vi har inngått samarbeid med Venabustallen – hver sommer tilbyr vi rideturer med trygge hester og erfarne turledere. Venabustallen ligger i gangavstand fra hotellet (2 km) og har over 25 års erfaring med ridning i fjellet og er godkjent av bransjeforeningen Hest i Turistnæring. Velkommen til hestesommer på Spidsbergseter!

Turene arrangeres med utgangspunkt fra Venabustallen. Vi er behjelpelige med booking av turer men betaling skjer direkte til Venabu. For større grupper kan start ved stallen på Spidsbergseter forhåndsbestilles.

 

For påmelding send epost til post@venabustallen.no

 

Påmelding: Innen kl 18 dagen i forveien for turer med start før kl 14. For ettermiddagsturene er påmeldelsesfrist kl 12 samme dag. Obs. Med forbehold om ledige plasser.

Avmelding: etter kl 18 kvelden før (eller kl 12 samme dag for ettermiddagsturene) fører til 50% administrasjonsavgift.

NB. Husk at du må MESTRE det nivået du melder deg på.

 

Priser:

1 times tur kr. 370,-

2 timers tur kr. 560,-

3 timers tur kr. 660,-

4 timers tur kr. 760,-

Heldagstur kr. 860,- / 910,-

1/2 times leietur kr 300,-

 

Informasjon fra Venabustallen:

 Heldagsturer

For å delta på heldagstur må du mestre galopp godt. Hvor turen går vil være væravhengig. På godværsdager går gjerne turen inn til Dørjuvet og fossen Dørfallet. Du kan vente deg en fantastisk utsikt til bunnen av det 100 meter dype juvet og innover vidda – i villreinens rike. Hvis vi er heldige finner vi kanskje et reinsdyrgevir!

Vi har også dagsturer til seterområdene Bergstulen og Jønnhalt. Disse turene går over fjelltopper og i bjørkeskogen. Du kan vente deg fantastisk utsikt over Venabygdsfjellet med Rondane og Jotunheimen i det fjerne, idylliske setergrender, og fine galoppmuligheter på grus- og traktorveier. Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.
Pris 860,- dagstur med niste/ 910,- dagstur med bållunsj

3- og 4-timers turer

For å delta på våre 3- og 4-timers turer må du mestre galopp godt. Turene går i variert terreng, og har flere fine muligheter for trav og galopp. Turleder velger dagens beste rute, og det er mye å velge imellom! Vi kan ri opp på eller rundt fjelltopper, til juv og fossefall, eller over elver og på vidda i Villreinens rike. Dette er turer verdt å få med seg for den erfarne rytter! Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.
Pris 660,- 3 timers tur / 760,- 4 timers tur

2-timers turer

Vi arrangerer 2 timers turer for ulike nivå: nivå trav og nivå galopp. For å delta på nivå trav må du mestre trav godt, for å delta på nivå galopp må du mestre galopp godt. På 2 timers turene kommer vi oss et stykke ut i fjellet, vi har mange ulike turruter: ri opp på fjelltopp, i eventyrlig bjørkeskog eller på en trivelig grusvei innover i fjellheimen.

Aldersgrense 8 år, må mestre trav eller galopp.
Pris 560,-

1-times turer

1 times tur anbefales for barn i skolealder og voksne uten mye rideerfaring. Vi rir i variert terreng på sti og grusvei. Turen gir den en smakebit på hvordan det er å ri på tur i fjellet, og er en fin familieaktivitet som store og små kan gjøre sammen.
Aldersgrense 6 år. Barn under 10 år uten rideerfaring må ri instruksjonstime først. Du bør mestre skritt for å delta.
Pris 370,-

Instruksjon på ridebane

Instruksjonstime anbefales før lengre turer om du har ingen eller svært lite rideerfaring. Hovedfokus for timene er at rytterne skal oppleve mestring på hesteryggen. Timene retter seg mot ferdigheter som trengs for å klare seg på tur uten leier. Aldersgrense 6 år.
Pris 370,-

Instruksjon med påfølgende 1 times tur

Instruksjon med påfølgende 1 times tur er en populær pakke for uerfarne ryttere. Da får du en liten innføring i ridning, før 1 times tur i lett terreng. På våre instruksjonstimer vektlegges ferdigheter som en bør være trygg på før en skal ri på tur. Aldersgrense 6 år.
Pris 560,-*
* Gjelder kun ved pakkeløsning hvor hestene ikke sales av imellom instruksjon og tur.

Leierunder

Vi arrangerer leierunder for de minste hver dag. Rundene går i variert terreng med fin utsikt, så også de minste får en fin naturopplevelse på turen. Du kan velge mellom 15 og 30 minutters runde. Ingen aldersgrense, men det forventes at foreldre er med og hjelper til når barn under 3 år skal ri.
Pris 150,- 15 minutter / 300,- 30 minutter

*Vi gjør oppmerksom på at tiden turene varer er omtrentlig – vær og nivå på gruppen kan innvirke på hvor lang tid ruten tar.

 

 

Uten navn-2 kopier

BOOKING

 

Praktisk informasjon om rideturene fra Venabustallen: 

1. Antall deltakere
Det er 2-12 deltakere på hver tur. Vi kan arrangere turer for større grupper etter avtale.

2. Aldersgrense
Ridetur med leier, 15 eller 30 min. Det forutsettes at foreldre hjelper til når små barn rir, ingen aldersgrense.
Instruksjon på bane. Det forutsettes at foreldre hjelper til når små barn skal ri. Aldersgrense 6 år.
Times tur, aldersgrense 6 år. Det anbefales å ta instruksjonstimer først.
Rideferie, Rideweekend, dagsturer, 3 timers og 2 timers turer. Aldersgrense 10 år.

3. Erfaring
For leieturer og instruksjon kreves ingen erfaring. Har du ridd lite før, anbefaler vi en instruksjonstime på vår 20x40m ridebane før du rir tur ute i terrenget.
For 3 timers, 2 timers, og 1 times turer er det grupper for øvede og uøvede ryttere. For å være med på øvede turer må du beherske trav og galopp.
På Rideweekend og dagsturer bør du mestre galopp og ha ride-erfaring.
Oppgi korrekt nivå ved bestilling slik at du føres opp på egnet tur!

4. Utstyr
På lengre turer utstyres hestene med sal-tasker, slik at du kan ha med matpakke, regntøy etc.
Bruk av ridehjelm er obligatorisk for alle. Du kan låne ridehjelm på stedet, eller ta med din egen. Fottøyet bør være over ankelhøyde, ha hæl og såle uten for dype mønster. Unngå bukser med tykke sømmer, for det gnager (ikke olabukser/jeans) Ta med varmt tøy og vind og vanntette klær. Det kan bli kaldt i fjellet – også på sommerstid.

5. Oppmøte
6. Betaling
Rideturer utenom pakker (Rideferie og Rideweekend ) betales i resepsjonen på hotellet før turen.
Kvittering tas med og vises turleder.

7. Mat og pauser
Det er rastepause hvor vi spiser medbrakt matpakke på dagsturene.
Tirsdagsturen til setra byr på tradisjonell seterlunsj med rømmegrøt, spekemat og rømmevafler.
På dagsturer med bål-lunsj griller vi pølser og koker kaffe.
Er du vegetarianer, eller allergisk mot spesielle typer mat – gi beskjed ved påmelding!
På 3 timers tur kan man ta en kort pause hvis ønskelig. Kortere turer har ingen pause.

8. Forsikringer
Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.
Ramler du av en hest og skader deg, og vi som ansatte ikke har handlet uaktsomt får du ikke erstatning. (eks. at en hest snubler, skvetter til siden, løper litt fortere enn du gir beskjed om osv.)
Det er derfor viktig at du som bruker har fritidsforsikring eller reiseforsikring. Undersøk hva forsikringen din dekker.
Venabustallen har innført HMS og Kvalitetssystem på sine tjenester, og er medlem av bransjeforeningen Hest i Turistnæring.

9. Grupper
Ved grupper på 8 personer eller flere ber vi om et depositum på 20% av beløpet pr person. Dette beløpet tilbakebetales ikke. Depositum må betales senest 1 måned før ankomst.