Felles for alle turer er at det kan være artig å jakte på stolper langs vegen – kart til Stolpejakten finnes til salgs i resepsjonen på hotellet. Se ordinært turkart her.

Flaksjølihøgda, 1112 m over havet

Kort tur fra hotellet – hele familien kan bli med! Tidsbruk opp på toppen ca. 30 minutter på fin og i stort sett tørr sti. Glem ikke å se etter stolpen på toppen hvis du er med i Stolpejakten. Fin utsikt inn mot Rondane når en er helt på toppen. Herfra kan turen forlenges ned til idylliske Kvanndalen for så å følge grusvegen tilbake til hotellet. Total tidsbruk blir da ca. 3 timer (lengde på turen ca 7 km).. Dette er kanskje den korteste vegen inn i Nasjonalparken også, kommer du deg opp på toppen av Svarthammeren står du faktisk inne i Rondane Nasjonalpark! Flaksjølihøgda t/r er ca 3 km.

Båtplassen ved Flaksjøen

Lyst på en rolig dag der du spiser nisten din i idylliske omgivelser? Flaksjøen ligger kun ca 1500 m fra hotellet. Her er en båtplass med brygge og en gapahuk. Perfekt for de minste i familien. Har du lyst til å ta deg en tur ut på vannet? Vi leier ut båter! Dersom dere har med noen som ikke er like gode til beins, kjør med bil hit og de får en kjempekoselig opplevelse!

Flaksjøen rundt og opp på Svartfjell, 1154m over havet

Lengre tur som går delvis på sti og delvis på grusveg. Ta til venstre på grusveg ved Flaksjøen, følg denne til «enden» av sjøen. Her tar du til høyre og følger veien over bru og videre nesten helt til Svarfjellseter. Herfra er det tydelig sti opp på toppen av Svartfjell. Venabygdfjellets svar på Besseggen. Turen er ikke vanskelig men det kan krible litt i magen for de som ikke liker høyder. Fantastisk utsikt fra toppen. Venabygdsfjellet vel har satt ut benk på veg opp – perfekt for kvikklunsjpausen. Ta samme veg tilbake, eller ta til venstre ved foten av Svartfjell – mot Svartfjellseter. Her går det sti som tar deg tilbake til bunn av Kvanndalen og så hjem til hotellet, kan være litt vått noen plasser. Total tidsbruk ca. 4-­‐5 timer, lengde ca. 12 km.

Muen, 1424m over havet

Høyeste toppen i Ringebu kommune og faktisk en av de enklere å ta seg opp på! Ta bilen til parkeringen ved Muvatnet. Herfra tar turen opp på toppen ca. 45 minutter-1 time. Fin, bred sti helt til det siste partiet der naturen blir røffere– her er det ikke noe annet enn stein å se, et skikkelig månelandskap. Nyt utsikten og se på de mange vardene. Glem ikke å skrive navnet ditt i turboken. Stolpe nummer 35. Ikke glem at du skal ned også. Her går du med en fantastisk utsikt nedover Muvatnet og fjellene rundt omkring. Ha kamera lett tilgjengelig. Vi vil ikke anbefale turen på en regnværsdag da det kan bli veldig glatt på steinene på toppen. Turen er ca 5 km t/r.

Kyrkjegardsfjell, 1046m over havet

For en kortere tur: ta bilen til Venabu. For dem som ønsker å bruke beina litt mere så går det sti fra Spidsbergseter til Venabu. Den starter på andre siden av brua nedenfor verkstedsområdet. Fra Venabu går det en bratt sti ned til Freskedalssetra. Her følger du veg forbi Freskesætrin for så å følge råket sørover til ryggen av Kyrkjegardsfjell. Stien til toppen går langs ryggen. Her oppe har du en fantastisk utsikt både mot Rondane og Jotunheimen. Tur/retur Spidsbergseter tar 4-­‐5 timer. Ønsker du å komme opp på toppen med minst mulig vandring er det mulig å ta bilen opp Langbakken (rv 27) og kjøre innover i hyttefeltet (skiltet Kyrkjegardsfjell), turen tar da 20-­‐30 minutter opp på toppen. Fra Spidsbergseter blir turen ca 17 km. Fra Venabu ca 10 km.

Dynjefjellet, 1151m over havet

Litt hardere tur enn den til Svartfjell, men absolutt å anbefale. Ta utgangspunkt i å ta deg til foten av Svartfjell som tidligere beskrevet. Herfra følger du i starten samme sti som til toppen av Svartfjell – men fortsetter rett frem der stien til Svartfjell tar av til høyre. Du må krysse et skikkelig bløtt område der stien ikke lengre synes, men når du vel har kommet deg over her vil resterende sti være tørr og fin. Stien opp på Dynjefjell er skikkelig bratt men ikke farlig. Den går i svinger helt til du er oppe på et lite platå. Her finner du et lite fjellvann og en benk, perfekt å pause her! Herfra er stien opp på toppen fin og ikke så bratt. Toppen er langtrukket og utsikten er helt fantastisk! Ønsker du å gå en annen veg hjem? Da fortsetter du over toppen og følger stien til stikrysset. Tar du til venstre blir det skikkelig bratt rett før du kommer ut på sletta. Herfra tar du til venstre langs bred sti tilbake mot Svartfjell. Denne turen tar ca 4-­‐5 timer.

Veslefjellet 1034m over havet og videre til Dørfallet

For en kort og fin tur kan Veslefjell være et fint mål. Du tar til venstre inn på grusvegen ved Forrestadseter. Herfra er det ikke lange biten opp på toppen. Et fint utfluktsmål for familien med litt mindre barn, eller for deg som bare vill komme deg opp i høgda uten å bruke alt for mange timer. T/r ca 6 km.

For en lengre tur og mer spektakulær natur anbefaler vi å ta turen videre til Dørfallet. Bak Veslefjell følger du T-­‐sti mot Dørjuvet, en 100 meter trang kløft på høyre hånd, til selve fossen. Fortsett på T-­‐sti mot Gråhøgdbu til du passerer Vesle Gråhøgda og ta umerket sti til venstre mot Brennflya. Følg gammel kjerreveg til Mya og sti langs elven til bro ved Forrestadseter. Vegen tilbake til Spidsbergseter. Hele turen tar ca. 5 timer.

Myfallet

Dette er en populær tur der du finner spektakulær natur uten å klatre opp på de høyeste toppene. Tre fosser med over 100m fall. Ta utgangspunkt i Veslefjell, men du kan følge stien ved bunnen dersom du ikke ønsker å gå toppen av Veslefjell. Hvor stien fra toppen og stien fra bunnen møtes, ta til høyre til Mysætrin og følg t-­‐sti på baksiden av seterhusene. Det er mulig å komme seg ned til bunnen av fossene ved å følge stien ned Bjørndalen, den er noe bratt og med glatte steiner nederst. Det er også 2 utkikkspunkt for de som ikke ønsker å gå til bunnen. Du kan ta samme veg tilbake eller så tar du stien mot Venabu og følger veg/sti tilbake til Spidsbergseter. Hele turen tar ca. 4 timer og er ca 15 km lang.

Trabelifjellet, 1093m over havet

Tar du bilen vil dette være en veldig fin tur for hele familien. For deg som ønsker å la bilen stå parkert vil turen ta mange timer. Med bil kjører du opp Langbakken og parkerer på sørsiden av Trabelifjellet. Herfra er det litt bratt, men fin sti opp på toppen. Når du kommet deg opp er det mange stier å velge mellom slik at du kan gjøre deg en liten ekstra runde oppe på toppen. Benk med fin utsikt inn mot Venabygdsfjellet og Rondane.

Tar du utfordringen med den lange runden? Da er det å ta sikte på Svartfjell. Så følge stien sørover mot foten av Dynjefjell. Her går stien videre til et fint langtrukket vann og her finner du en fin plass for en pause ved benkene ved en gammel bu. Ta stien som går mot setervegen å ta sedan sikte på Trabelifjellet og følg stien rett opp her. På vegen tilbake kan du ta av mot Nysæter og følge stien ved enden av jordet, langs bekken, opp på Dynjefjell. Følg ryggen på Dynjefjell og ta stien ned til Svartfjellseter. Her kan du velge om du tar grusveg eller sti tilbake til Spidsbergseter. Hele turen tar ca. 5 timer.