aktivitet

Troll Ski Marathon

Rennet for deg som søker en real utfordring! 

Bli med på et av verdens lengste og fineste klassiske turrenn.

Løypa går i småkupert høyfjellsterreng, bjørkeskog og over myrer mellom 870 og 1030 m.o.h. Langs løypa holder Nord-Europas opprinnelige og urgamle villreinstamme til og ulv, bjørn, jerv og gaupe frekventerer fjellområdene jevnlig.

Venabygdsfjellet

6. april 2024

LA STÅ TOM

Flere distanser å velge mellom

Lillehammer Troll Ski Marathon er et av verdens fineste og lengste turrenn og går ved påsketider hvert år. Renntraseen følger Trolløypa fra Venabygdsfjellet til Sjusjøen og går i variert fjellterreng mellom 850 og 1050 m.o.h. Distansene det konkurreres i er 120, 95 , 45 og 13 kilometer og det er og klasser for trimmere og familier.

120 km – for den hardeste

For deg som vil ta utfordringen med en tur på 120 kilometer er starten på denne distansen på Venabygdsfjellet. Underveis på turen har du 16 drikke/matstasjoner og stavservice samt 1 smørestasjon når det gjenstår 45 kilometer. Løypa følger som 95 kilometeren Trolløypa frem til etter Pellestova, men der skiller den lag med Trolløypa og tar innover mot Hornsjø med retur tilbake til Pellestova. Derifra følges Trolløypa mot målet på Sjusjøen.

95 km – den klassiske hoveddistansen

Løypa på 95 kilometeren er den klassiske hoveddistansen som har vært i alle år helt siden starten i 1994. Løypa har en total høydemeter på ca. 1 500 meter.  Starten er på Venabygdsfjellet og målgangen er på Sjusjøen og du følger Trolløypa hele tiden. Underveis er det 12 drikke/matstasjoner og på hver matstasjon har du og stavservice. Det er 1 smøreservice  på Lisetra rett før stigningen mot Hafjell/Pellestova 20 kilometer før mål.

Vi ligger kun 2km fra starten og her har vi langrennsløypene rett utenfor døren slik at dere kan ta skitesten og oppvarmingsturen på veg til start.

«Fantastisk terreng for langrenn.» Christine