aktiviteter

Aktiviteter med guide

Bli med de profesjonelle guidene i Tengri Experience på turer og aktiviteter du sent vil glemme. Få kjenner Venabygdsfjellet så godt som det Robert og Marie gjør, etter til sammen nesten 20 års erfaring med vinterturer i området.

Tengri Experience er et frittstående guide- og aktivitetsfirma som blir leid inn til å arrangere spennende og sikre vinteraktiviteter her på Spidsbergseter. Du kommer også til å møte Robert og Marie i vår koselige skistall, hvor dem har ansvar for utleie, instruksjon og informasjon om vinterens aktiviteter. Robert tilbyr i tillegg sportsmassasje med fokus på triggerpunkter og tøyeøvelser, basert på grunnene i Thaimassasje.

I vintersesongen vil dem sette av et par kvelder i uken til å holde en kort presentasjon over området. Her forteller dem litt om flora og fauna og om aktivitetene dem tilbyr. Her kan du som gjest få svar på eventuelle spørsmål om aktiviteter og gjøre en booking av instruksjonstime eller guida tur direkte med Robert og Marie.

Det vil også bli satt opp spennende aktivitetspakker utvalgte helger både i sommer- og høstsesongen med Robert og Marie som guider. 

Spidsbergseter

Vintersesong

Alle aldre

r

Alle nivåer

LA STÅ TOM

Langrenn - Instruksjon og guiding for alle nivåer

Både Robert og Marie er utdanna langrennsinstruktører.

I vinter kan du bestille privat- eller gruppeinstruksjon i skøyting og klassisk teknikk. Du kan også bestille en guide for å oppleve fjellet på nye måter, enten alene eller sammen i en gruppe.

En guida skitur starter med introduksjon, enkel oppvarming og eventuelt noe skiteknikk hvis det er nødvendig. Turen går i variert terreng, tilpasset nivå, og guiden kan gi teknikktips underveis hvis ønskelig.

Skiutstyr er ikke inkludert så dette må du selv ta med, eller leie i forkant av oppmøte. Spør gjerne i forkant hvis du er usikkert på hva slags utstyr som er anbefalt for de ulike turene, det er for eksempel nødvendig med fjellski hvis du skal være med på turer som baserer seg på å gå utenfor løypenettet.

Instruksjon

Her er alle nivåer velkomne. Instruksjon både i klassisk og skøyting. Hvis dere er flere som ønsker å bestille instruksjon sammen så anbefaler vi at dere er på et lignende nivå for å å få mest mulig ut fra timen. I forkant ønsker vi informasjon om hva du ønsker å oppnå med instruksjonstimen og hva slags erfaring du har fra tidligere.

60 minutter: 600,- for 1 person (200,- per ekstra person)

90 minutter: 900,- for 1 person (200,- per ekstra person)

Kveldstur på ski, med hodelykt

Dette er en spesiell opplevelse, med hodelykt, i og utenfor løypene. Her jobber vi med kroppskontroll og ferdighetsutvikling på ski.

Gruppestørrelse: minimum 3 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 295,- per person

Halvdagstur

Her kan du velge om du ønsker mest mulig instruksjon underveis, om du ønsker en tur i løypenettet eller utenfor og om du ønsker mer kunnskap om området du går i. Med en privat guide/instruktør i 3-4 timer kan skiopplevelsen bli noe helt unikt.

Gruppestørrelse: 1-8 personer

Tidsbruk: 3-4 timer

Pris: 2100,-

Heldags tur

Her kan du velge om du ønsker mest mulig instruksjon underveis, om du ønsker en tur i løypenettet eller utenfor og om du ønsker mer kunnskap om området du går i. Med en privat guide/instruktør i 6-7 timer kan skiopplevelsen bli noe helt unikt. Her kan du også velge tema for turen: Dyresporing, Rondane Nasjonalpark, Muen, Fosser & Juv eller Trolløypa.

Gruppestørrelse: 1-8 personer

Tidsbruk: 6-7 timer

Pris: 3200,-

 

Langrenn - Videocoaching for viderekomne

Både Robert og Marie er utdanna langrennsinstruktører.

I vinter kan du bestille privat- eller gruppeinstruksjon i skøyting og klassisk teknikk, videocoaching og guida turer i løypenettet. Skiutstyr er ikke inkludert så dette må du selv ta med, eller leie i forkant av oppmøte.

Videocoaching privat time

For deg som allerede går en del på ski og har en del erfaring men som ønsker å forbedre ferdigheter og teknikk ytterligere. Passer for 1-2 personer. Det vil bli gitt direkte feedback ute i løypa, hvor dere ser på og analyserer video og går ut for å praktisere videre rett etterpå.

Pris: 900,- for 90 minutter privat time (1-2 personer).

I forkant ønsker vi informasjon om hva du ønsker å oppnå med instruksjonstimen og hva slags erfaring du har fra tidligere. Det er ønskelig at, hvis dere er 2 stk som bestiller, dere er på tilsvarende nivå for å få mest mulig ut av timen.

Videocoaching for grupper

Ønskes videocoaching for grupper kan dette også tilbys. Videoanalyse vil gjennomføres i etterkant av praktisk skigåing ute. Dere vil da, en og en, få tilbakemeldinger og analysere videoen innendørs sammen med instruktøren. Instruktøren gir konstruktiv feedback og tips om videre øvelser.

Gruppestørrelse: 3-8 personer

Tidsbruk: 2 timer

Gjennomførelse: Oppvarmingsøvelser før hver enkelt skiløper blir filmet i ulike teknikker. Vi avslutter med å bare ha det litt artig på ski og samles etterpå i møterom inne på hotellet for gjennomgang og diskusjon av video.

Pris: 1200,-

 

Truger - Fosser & juv, hodelykttur og tematurer

Med til sammen nesten 20 vintersesonger på Venabygdsfjellet kan vi trygt si at Marie og Robert vet hvor dem skal ta deg med på fine, minneveridge, trugeturer. Trugeturer er en fin måte å oppleve vinterfjellet på og en omveksling fra det å gå på ski. Les gjerne litt mer om det å gå på truger her. Du kan leie truger og staver i skistallen.

Introduksjonstur

For deg som ønsker å se om dette er noe for deg. Her får du prøve deg på noen lekne trugeaktiviteter i tillegg til at vi går en kort tur i nærområdet.

Gruppestørrelse: 3-8 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 250,- per person inkludert truger/staver

Kveldstur med hodelykt

Magisk kveldstur på truger i mørkret. Du har hodelykt for å finne frem, men kanskje guiden kommer til å foreslå at dere slår den av for å oppleve ekte vintermørker på fjellet. Dette er en tur hvor dere kan se etter dyrespor og dyr, eller hvis det er en klar kveld kan dere studere stjernehimmelen. Er dere heldige kanskje også nordlyset danser på himmelen. Dere avslutter med noe varmt inne i lavvoen.

Gruppestørrelse: 4-8 personer

Tidsbruk: 2 timer

Pris: 295,- per person inkludert truger/staver/hodelykt

Ekpedisjon Myfallet

Her får du bli med på en guida tur ned til et av de mest besøkte turmålene på sommeren på Venabygdsfjellet. Det er ikke like mange som finner vegen ned på vinteren, men det er en fantastisk og mektig opplevelse. Myfallet består av 3 fosser med til sammen 100 meter fritt fall. Fossene er frosne på vinteren.

Gruppestørrelse: 3-10 personer

Tidsbruk: 4 timer

Pris: 450,- per person inkludert transport tur/retur Spidsbergseter til start av turen. Truger kan leies for 100,- per person.

Halvdags tur

Med privat guide i en halv dag timer rekker du å oppleve mye av det fantastiske fjellandskapet på Venabygdsfjellet. Turene kan bygges opp rundt ulike tema hvor Dyresporing, Rondane Nasjonalpark, Muen og Fosser & Juv er noen eksempler.

Gruppestørrelse: 1-8 personer

Tidsbruk: 3-4 timer

Pris: 2100,-

Heldags tur

Dette er turen for deg som virkelig ønsker å makse opplevelsen med truger på beina. Her tar guiden deg med til flere av perlene på Venabygdsfjellet eller i det nærliggende området. Tema på turen kan være Dyresporing, Rondane Nasjonalpark, Muen og Fosser & Juv.

Gruppestørrelse: 1-8 personer

Tidsbruk: 6-7 timer

Pris: 3200,-

Grunnleggende skredkunnskap

Lær dere grunnene i skredkunnskap for å stå bedre rustet når dere ferdes i vinterfjellet. Aktiviteten gjennomføres på truger, utstyr kan leies hvis dere ikke har eget. 

Gruppestørrelse: 4-10 personer

Tidsbruk: 1,5-2 timer

Pris: 295,- per person inkludert skredutstyr. Leie av truger kommer i tillegg 100,- per person. 

Bedrifter - Teambuilding, skredkunnskap og snølek

Teamski og ferdighetsleker

Utfordre kollegaene på ski, på nye måter. Her er det ikke nødvendigvis god kondisjon som avgjør utfallet i konkurransen. Dere jobber sammen i team og blir utfordret i ulike leker, øvelser og stafetter. Fokus er å ha det gøy, men det kan godt hende at mange får et løft i skiteknikk underveis også.

Gruppestørrelse: 4-20 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 200,- per person (skiutstyr er ikke inkludert)

Snøkunnskap og skredtrening

Her får dere en introduksjon til snø- og skredkunnskap gjennom artige leker og utfordringer. Teamwork er en viktig del av det å ferdes trygt i vinterfjellet. Her får dere både øve på det å jobbe sammen og kan i tillegg dra hjem med viktig individuell kunnskap i bagasjen.

Gruppestørrelse: 4-20 personer

Tidsbruk: 1,5-2 timer

Pris: 395,- per person inkludert skredutstyr og truger

 

Familier - Snølek, kurs og aktiviteter for alle aldre

Skal dere møtes på Spidsbergseter for kvalitetstid med familien og ønsker noen hyggelige utendørs aktiviteter innimellom måltider og bading? I tillegg til at dere kan bestille fra den vanlige aktivitetsmenyen så har Marie og Robert satt sammen noen artige snøaktiviteter som hele familien kan gjøre sammen, eller som barna kan være med på når dere voksne går en lengre skitur. 

Snølek 6-10 år

Lek og moro i snøen nære hotellet.

Gruppestørrelse: Minimum 4 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 200,- per person inkludert alt nødvendig utstyr

Snø- og skilek  11-14 år

Skilek og moro i snøen i nærheten av hotellet. Barna velger selv om dem ønsker ski eller ikke. 

Gruppestørrelse: Minimum 4 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 200,- per person (skiutstyr er ikke inkludert)

Snø- og skikurs 15-18 år

Fokus på å ha det artig og å utvikle ferdighetene på ski. 

Gruppestørrelse: Minimum 4 personer

Tidsbruk: 90 minutter

Pris: 200,- per person (skiutstyr er ikke inkludert)

Snøleker for en eller flere familier

Aktiviteter i snøen for hele familien. Hva med å invitere flere familier? Artige leker og aktiviteter hvor alle aldre involveres og har det hyggelig sammen. Dere velger selv om dere ønsker aktiviteter med eller uten ski på beina. 

Gruppestørrelse: Minimum 4 personer

Tidsbruk: 1,5-2 timer

Pris: 200,- per person (skiutstyr er ikke inkludert)

Grunnleggende skredkunnskap

Lær dere grunnene i skredkunnskap for å stå bedre rustet når dere ferdes i vinterfjellet. Aktiviteten gjennomføres på truger, utstyr kan leies hvis dere ikke har eget. 

Gruppestørrelse: 4-10 personer

Tidsbruk: 1,5-2 timer

Pris: 295,- per person inkludert skredutstyr. Leie av truger kommer i tillegg 100,- per person. 

Ekspedisjon Rondane - den ultimate skituren

Har du en drøm om å gjennomføre en skiekspedisjon med pulk? Da er dette et fint utgangspunkt. Her får du en myk start med opphold på hotell og trening i bruk av utstyr før dere starter den 5 dager lange fjellekspedisjonen sammen med Tengri Experience.

Datoer for vinteren 2022 blir presentert så snart vi har det klart. 

Alle spørsmål kan tas direkte med Tengri Experience: tengriexperience@gmail.com eller ved å ringe Robert på tlf. 99302516

Program:

Dag 1: Ankomst til Spidsbergseter. Middag.

Dag 2: Frokost, nistepakke og middag på Spidsbergseter. Treningsdag med guidene, bli kjent med utstyret.

Dag 3: Frokost og nistepakke på Spidsbergseter.

Dag 3-7: Ekspedisjon Rondane. 5 dager og 4 netter. Dere overnatter i DNT-hytter og måltider tilberedes sammen med guidene.

Dag 7: Middag og overnatting på Rondane River Lodge i Atna.

Dag 8: Frokost på Rondane River Lodge. Avreise.

Gruppestørrelse: 4-8 personer

Tidsbruk: 8 dager, 7 netter.

Pris. Pakken er todelt.

1. Ekspedisjonspakke. Inkluderer treningsdag, pulk, guider i 6 dager og måltider 5 dager på tur (fra middag dag 3 til lunsj dag 7) 9900,- per person.

2. Andre utgifter:

– Overnatting 4 netter i DNT-hytter ca. 1200,- per person.

– Opphold 2 netter med halvpensjon og nistepakke på Spidsbergseter fra 2450,- per person i dobbeltrom (600,- enkeltromstillegg).

– Transport tur/retur Ringebu stasjon/Spidsbergseter: 900,- per bil (opp til 4 personer per tur)

– Opphold 1 natt med halvpensjon og nistepakke på Rondane River Lodge: 1150,- per person i dobbeltrom (300,- enkeltromstillegg)

– Leie av fjellski pakke: ca 800,- per person for 6 dager.

– Leie av reiselaken til bruk på DNT-hyttene 50,- per person.

Sportsmassasje basert på grunnene i Thaimassasje

Robert tilbyr sportsmassasje med fokus på triggerpunkter og tøyeøvelser, basert på grunnene i Thaimassasje. 

45 minutter koster 590,-

Fakta om Thaimassasje

Thaimassasje er en kombinasjon mellom å jobbe med triggerpunkter og tøyeøvelser for å myke opp muskler og ledd. Behandlingen utføres på gulvet, ved at klienten ligger på en matte. Thaimassasje utgår i fra eksistensen av «sen» eller energilinjer i kroppen. De 10 viktigste «sen» områdene er i fokus under behandlingen som utføres med trykk, kompresjon og tøying for å frigjøre blokkeringer og økt energiflyt i kroppen. 

Målet er en harmonisk kropp, å frigjøre blokkeringer og å myke opp anspente muskler. Thaimassasje kan sammenlignes med tradisjonell kinesisk medisin, for eksempel akupunktur hvor man benytter nåler for å behandle triggerpunkter i kroppen. Thaimassasje stimulerer de samme punktene med velgjørende berøring. 

Thaimassasje anses å å være et perfekt supplement til enhver treningsrutine, og kan bli brukt som fysioterapi for økt bevegelse og muskelstyrke. 

 

 

No ser eg atter slike fjell og daler

Aasmund Olavsson Vinje

Fra diktet "Ved Rondane"

Marie Pierre

Marie har studert og arbeidet innenfor turistnæringen siden 2006 og har en Master innenfor turisme. Hun vokste opp i Frankrike og brukte mye tid utendørs hvor hun testet alle typer av sport. Hun er en internasjonelt sertifisert fjellfører (IML – Accompagnateurs en moyenne montagne) og langrennsinstruktor (Den Norske Skiskole). Hun har nå sin tredje sesong på Venabygdsfjellet som guide og instruktør. Marie elsker å lære ut og å guide ute i naturen.

Robert Molnar

Robert har studert idrett flere steder rundt om i verden (Ungarn, USA, Australia, UK og Norge etc.). Han har reist verden rundt som idrettsutøver og som fjellfører har han ledet mer enn 40 ekpedisjoner til avsidesliggende steder på planeten vår. Robert er fra Ungarn men har tilbrakt de siste 15 vintersesongene som instruktør og guide på Venabygdsfjellet og områdene rundt. Han elsker å være ute i naturen og å skape lærerike og utforskende eventyr for alle aldre. Han er en internasjonalt sertifisert fjellfører (BAIML) og instruktør både i langrenn og alpint (BASI og Den Norske Skiskole). 

Marie Pierre | Tengri Experience | Spidsbergseter Resort Rondane
Spidsbergseter Resort Rondane|Sommer|Fjell
Robert Molnar | Tengri Experience | Spidsbergseter Resort Rondane
Robert Molnar | Tengri Experience | Spidsbergseter Resort Rondane