historien om

Spidsbergseter Resort Rondane

På Venabygdsfjellet, innfallsporten til Rondane nasjonalpark, ligger tradisjonsrike Spidsbergseter Resort Rondane. Familiedrevet gjennom generasjoner, med historie hengende igjen i veggene. Kjent for sin særegne og personlige atmosfære, bygget for å gi gjestene gode opplevelser og minner for livet.

Historien om Spidsbergseter startet i 1919. Da bygde Hans Spidsberg ny seter på Venabygdsfjellet, tilhørende Hageødegaarden i Venabygda. Setra ble liggende akkurat i overgangen mellom kulturlandskapet i setergrenda og det mektige høyfjellet som strekker seg inn i Rondanemassivet. Karen Spidsberg var den første som så mulighetene til å tjene noen kroner på fjellvandrerne som kom forbi og begynte med enkel servering og overnatting på det som da hette Spidsbergseter Fjellstue. Wenche og Kjartan Spidsberg tok etterhvert over driften og var vertskap i 40 år. Når de tok over driften var det 6 sengeplasser på setra, i dag kan vi ta imot rundt 250 gjester.
Sønnen Sindre tok over driften i januar 2015 sammen med sin samboer Elise, og de er nå 4. generasjon vertskap. Spidsbergseter har de siste årene blitt et av de mest populære fjellhotellene i Norge.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

hvorfor velge spidsbergseter?

Norges koseligste fjellhotell

Ski inn/ski out

Bo rett ved langrennssporene.
156 km for både klassisk og skøyting!

Matopplevelser

Et av fjell-Norges beste kjøkken
– vi er kjent for god mat!

Sentral beliggenhet

Midt mellom Trondheim og Oslo,
kun 1 time nord for Lillehammer.

Innendørs basseng

Vi har basseng åpent til alle årstider
– med utsikt mot vær og vind utenfor.

Naturperle

Flott turområde om sommeren,
rett ved Rondane Nasjonalpark.

Service

Vi er kjent for god service
og fantastisk atmosfære.

siste av sitt slag

I villreinens rike

På Venabygdsfjellet, ved Rondane, finnes den siste stammen av vill tundrarein. Villreinen er svært sky og redd mennesker. Rondane er et viktig beiteområde for villreinen, det er derfor svært viktig å ta hensyn ved ferdsel i fjellet. Ta med kikkert på tur og hold avstand – kanskje ser dere disse fantastiske dyrene.

lokale opplevelser

Nasjonal turistveg Rondane

Nasjonal Turistveg Rondane går rett utenfor hotellet. Langs denne veien finner du mange unike stoppesteder. Visste du at dette er korteste vei mellom Trondheim og Oslo?