aktiviteter

Stisykling på fjellet

For et par år siden var det ikke mange som hadde tenkt på Venabygdsfjellet som en fin destinasjon for stisykling. Dette har forandret seg, blant annet etter en veldig fin artikkel i bladet Terrengsykkel fra oktober 2016, arrangementet Fjellmillom Stisykkelfest og besøk fra Stipatruljen med en flott video fra sommeren 2018. I august 2019 ble SykkelVIKU i Ringebu arrangert for første gangen og her kunne du bli med på guida turer på sti, grus og landevei. Flere sykkelentusiaster finner veien til oss, og til dere sier vi hjertelig velkommen!

Vi tilbyr sykkelvask og sikker oppbevaring av din sykkel i vår sykkelstall.

Det er stort sett stisykling det går i, men du kan også finne noen fine grusturer som hele familien kan ha glede av. I tillegg er det også fine muligheter for landeveissykling langs rv27 for den som ønsker asfalt under hjulene. Du må imidlertid regne med mange høydemeter både oppover og nedover, med spektakulær natur i alle retninger. Vi tilbyr guidede sykkelturer  på forespørsel.

Venabygdsfjellet

Mai – Oktober

For alle

r

Vis hensyn mot natur, dyr og turgåere

Leie sykkel

Vi har enkle terrengsykler som fungerer fint på grusvei og på de enklere stiene. For grovere utleiesykler anbefaler vi å kontakte Sport1 i Ringebu.

sykkelviku 2020

Denne sykkelfestivalen hadde premiere i august 2019. Dato for 2020 er 6-9 august. Det vil bli guidede turer både på sti, grus og landevei. Mange turer starter på Venabygdsfjellet og det er fullt mulig å bo på Spidsbergseter under dette arrangementet. Mer informasjon finner du her. 

Turtips

Her finner du noen tips til hvor du kan legge sykkelturen. 

Husk at mange av stiene benyttes av turgåere og at du som syklist alltid har vikeplikt overfor den som går. Sett deg gjerne inn i NOTS stivettregler for god oppførsel på turen.

NOTS stivettregler

Husk på at du deler fjellet med turgåere, ridende og ikke minst både husdyr og ville dyr. Vis hensyn og følg stivettreglene til NOTS (Norsk Organisasjon for Terrengsykling):

  1. Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere.
  2. Du har alltid vikeplikt for fotgjengere.
  3. Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier.
  4. Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti.
  5. Ikke lag nye spor, dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen.
  6. Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.
  7. Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.
  8. Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.
  9. Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.
  10. Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.