aktiviteter

Langrenn

Venabygdsfjellet er et eldorado for langrenn – dette er et av Norges beste områder!

Over 150 km med nydelige langrennsløyper for både klassisk og skøyting venter på deg. Vi mener alvor når vi sier at vi brenner for gode langrennsopplevelser. Verdens koseligste skistall, løyper som bokstavelig talt starter rett utenfor døra, moderne felleski med gode sko fra Fischer til utleie, mulighet til å melde seg på felles skiturer eller instruksjon, og mat som gir energi til mange timers aktivitet i flotte skispor.

Skisporene kjøres av daglig leder eller noen annen av hotellets ansatte. Dette er noe vi stolt kan tilby våre langrennsgjester gjennom hele vintersesongen.

Venabygdsfjellet

desember–april

alle som er glade i å gå på ski

LA STÅ TOM

Løypenettet

Venabygdsfjellet har et unikt og snilt løypenett i storslagen natur sør for Rondane. Her kan du legge ut på flotte turer både på høyfjellet, hvor du kommer helt inn i Rondane Nasjonalpark, og nede i lunere fjellbjørkterreng som beskytter på vindfulle dager. Hos oss kan du velge å gå en kort tur sentralt mellom overnattingsbedriftene på fjellet – eller du kan legge ut på lange turer i løyper som kan ta deg helt til Lillehammer i sør eller Høvringen i nord. Venabygdsfjellet sitt løypenett er en del av et sammenhengende nett på over 2 500 km.

Du kan hele tiden i sesong se hvilke løyper som er kjørt ved å sjekke skisporet.no. Spør gjerne i resepsjonen for turtips; våre ansatte deler gjerne sine favoritter og kan også anbefale turer som passer i ulikt vær.

Snøforhold

Første snøfall er vanligvis i slutten av oktober og løypene prepareres så fort det er mulig. Helt sikre løyper kan sies å være på plass fra midten av desember. Spidsbergseter ligger på 950 moh. og hos oss er det snø å finne ut april.

Norges koseligste skistall

Levende lys, saueskinn og varm toddy når du kommer inn fra tur. Dette er skistallen du gjerne blir værende i litt lengre. Her finner du også tørkerom hvor du kan tørke våte klær og sko. Vår aktivitetsleder har kontor nede i skistallen om vinteren, og her kan du leie både langrennsutstyr, truger, akebrett og fjellpulk. Du kan også levere skiene dine til prepp hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv. Vi har en moderne Wax Vent-smørebenk som sørger for friskere luft i skistallen.

Instruksjon og guida turer

forespørsel for hele vintersesongen.

live oppdatering

Alle løypemaskinene på Venabygdsfjellet er utstyrt med GPS slik at du alltid kan se live oppdatering på når løypene er kjørt. Ikke glem å laste ned appen på din smarttelefon – da ser du hvor du er i løypa!

TURTIPS

Du finner mange turtips på destinasjonssiden for Venabygdsfjellet.

«Dette fantastiske hotellet ligger rett ved Rondane nasjonalpark, med langrenn mulig rett fra dørstokken. Løypene er perfekt preparert og utrolig naturskjønne. Det er mange løyper både for nybegynnere og mer avanserte langrennsløpere.» Julia