aktiviteter

Langrenn

Venabygdsfjellet er et eldorado for langrenn – dette er et av Norges beste områder!

156 km med nydelige langrennsløyper for både klassisk og skøyting venter på deg. Vi mener alvor når vi sier at vi brenner for gode langrennsopplevelser. Verdens koseligste skistall, løyper som bokstavelig talt starter rett utenfor døra, moderne felleski med gode sko fra Fisher til utleie, mulighet til å melde seg på felles skiturer eller instruksjon, og mat som gir energi til mange timers aktivitet i flotte skispor. Skisporene kjøres av daglig leder eller noen annen av hotellets ansatte. Dette er noe vi stolt kan tilby våre langrennsgjester gjennom hele vintersesongen.

støtt løypelaget

Trykk her for å bidra 

Venabygdsfjellet

Desember – April

For alle

r

Husk Fjellvettreglene

skisporet.no

Alle løypemaskinene på Venabygdsfjellet er utstyrt med GPS slik at du alltid kan se live oppdatering på når løypene er kjørt. Ikke glem å laste ned appen på din smarttelefon – da ser du hvor du er i løypa! 

Trykk her for å gå inn på Skisporet.no

TURTIPS

Du finner mange turtips på destinasjonssiden for Venabygdsfjellet.

Trykk her for turtips

Pris instruksjon

60 min privattime 495,-
Ekstra person 200,- pr pers.
Dette fantastiske hotellet
ligger rett ved Rondane
nasjonalpark,
med langrenn mulig rett
fra dørstokken.
Løypene er perfekt
preparert og
utrolig naturskjønne.
Det er mange løyper både for
nybegynnere og mer avanserte
langrennsløpere.
- Julia

Løypenettet

Venabygdsfjellet har et unikt og snilt løypenett i storslagen natur sør for Rondane. Her kan du legge ut på flotte turer både på høyfjellet, hvor du kommer helt inn i Rondane Nasjonalpark, og nede i lunere fjellbjørkterreng som beskytter på vindfulle dager. Hos oss kan du velge å gå en kort tur sentralt mellom overnattingsbedriftene på fjellet – eller du kan legge ut på lange turer i løyper som kan ta deg helt til Lillehammer i sør eller Høvringen i nord. Venabygdsfjellet sitt løypenett er en del av et sammenhengende nett på over 2500 km.

Du kan hele tiden i sesong se hvilke løyper som er kjørt ved å sjekke skisporet.no. Spør gjerne i resepsjonen for turtips; våre ansatte deler gjerne sine favoritter og kan også anbefale turer som passer i ulikt vær.

Snøforhold

Første snøfall er vanligvis i slutten av oktober og løypene prepareres så fort det er mulig. Helt sikre løyper kan sies å være på plass fra midten av desember. Spidsbergseter ligger på 950 moh og hos oss er det snø å finne ut april.

Norges koseligste skistall

Levende lys, saueskinn og varm toddy når du kommer inn fra tur. Dette er skistallen du gjerne blir værende i litt lengre. Her finner du også tørkerom hvor du kan tørke våte klær og sko. Vår aktivitetsleder har kontor nede i skistallen om vinteren, og her kan du leie både langrennsutstyr, truger, akebrett og fjellpulk. Du kan også levere skiene dine til prepp hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv. Vi har en moderne Wax Vent smørebenk som sørger for friskere luft i skistallen.

Ski- og pulkutleie

Vi har langrennsski, skisko og pulk til utleie:

Komplett pakke (ski, staver, sko): 1 dag kr 290,-, ekstra dag kr 95,-

Ski/staver: 1 dag kr 240,-, ekstra dag kr 95,-

Sko: 1 dag kr 110,-, ekstra dag kr 60,-

Ski: 1 dag kr 175,-, ekstra dag kr 95,-

Staver: 1 dag 50,-, ekstra dag kr 40,-

Pulk: 1 dag kr 250,-, ekstra dag kr 100,-