aktiviteter

Rideturer på fjellet

Velkommen til rideturer i storslått terreng på Venabygdsfjellet i Gudbrandsdalen!

Påmelding gjøres ved å sende e-post til post@venavind.no eller SMS til 415 17 620.
Du kan gjerne ringe, men husk de er mye ute på tur og kan ikke alltid ta telefonen, så legg gjerne igjen beskjed via SMS.
 
PS: Leierunder hver dag for de yngste hele sommeren, må bookes dagen i forveien.

Når du bestiller rideleir eller rideweekend hos Venavind har du selvfølgelig fri adgang til Fjellbadet hele oppholdet. Her kan du ta boblebad, badstu, svømme og mye mer.
Herlig etter en lang dag på hesteryggen!

Uansett hvilken erfaring du har med riding, gir Venavind deg en god opplevelse på tur. Du kan velge mellom alt fra korte leierunder til heldagsturer i sommersesongen. Venavind inviterer deg også med på å stelle og sale opp hesten selv før ridetur, og erfarne ridelærere, stalljenter og guider tar dere med på en helt unik opplevelse i den norske fjellheimen.

På  stallen finnes det i høysesong ca 10-15 trygge hester. Felles for alle, er at de er vant til å gå i ulendt terreng. De er stødige på foten, slik at du skal få en fin og sikker opplevelse på hesteryggen.

Alle rideturer starter og slutter ved stallen på Spidsbergseter.

Ta kontakt med Venavind for å bestille din rideferie!

Venabygdsfjellet

Juni-September

Fra 7 år for ridning

Guider med over
20 års erfaring

Rideturer i fjellet

Drømmer du om en fjelltur til hest? Venavind har snille og rutinerte hester som kan ta deg med på alt fra én til flere timer ut i terrenget.

LA STÅ TOM

Ponnicamp

Onsdag og fredag i hele juli (6., 13., 15., 20., 22., 27. og 29. 7. 2022, kl. 9–12 alle dagene) har de aller yngste – og kanskje de aller ivrigste – mulighet for å oppleve ekte hesteglede ved å delta i stell og moro. Shetlandsponniene Ludvig og Ronja og de litt større ponniene Chasmin og Luna gleder seg til å ta i mot deg og familien til fjells. Sammen med dyktige hestejenter sørger Venavind for at dette blir en dag som fester seg i minneboka.

Ponnicamp arrangeres også mandag, onsdag og fredag i uke 40, og mandag og onsdag i uke 41.

Velkommen skal dere være!
Alder: 3–8 år
Søsken og foreldre er selvsagt velkomne også.
Pris: 600,– pr. barn.
Hva skjer denne dagen:
Kl. 09.00: Oppmøte i stallen hos Spidsbergseter.
Kl. 9.15: Bli kjent med hverandre, ponniene og stallen.
Kl. 9.30: Stallarbeid og ordne fôr til hestene.
Kl. 10.00: Ta inn ponnier fra beite, og stelle ponniene.
Kl. 11.00: Ridning i puljer på ridebanen med lek og moro.
Kl. 11.45: Lite måltid.
Kl. 12.00: Vi avslutter dagen og sier ha det til ponniene.
Påmelding (første-mann-til-mølla):
Send e-post til post@venavind.no med følgende informasjon:
  • Navn på deltager.
  • Alder på deltager.
  • Antall i følget (familie som er med).
Velkommen til ponnicamp med Venavind på Venabygdsfjellet!

Uke 23

Langrideweekend 10.–13. juni med yoga i samarbeid med Viljareiser (tidligere Jomfrureiser). Kost og losji på Spidsbergseter Resort Rondane, økter med rideundervisning på ridebane av autorisert trener, én halvdagstur og én heldagstur, yoga med autorisert instruktør.  

Påmelding

Uke 24

Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver dag. 

Påmelding

Uke 25

Rideleir for barn og ungdom, nedre aldersgrense 10 år. Det inkluderer kost og losji i leiligheter på Spidsbergseter Resort Rondane, ridetimer av autorisert trener, ridning i terreng, tilgang til badeanlegg, hesteteori, sitstrening, filmkveld og ellers mye moro. Deltagerne får oppfølging hele uka av voksne med pedagogisk- og hestefaglig bakgrunn som bor på stedet.

Påmelding

Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver dag. 

Uke 26

Rideleir for barn og ungdom, nedre aldersgrense 10 år. Det inkluderer kost og losji i leiligheter på Spidsbergseter Resort Rondane, ridetimer av autorisert trener, ridning i terreng, tilgang til badeanlegg, hesteteori, sitstrening, filmkveld og ellers mye moro. Deltagerne får oppfølging hele uka av voksne med pedagogisk- og hestefaglig bakgrunn som bor på stedet.

Påmelding

Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver dag. 

 

Uke 27

Voksenweekend torsdag 7.–10. juli! Ei langhelg kun for voksne ryttere, det inkluderer kost og losji på Spidsbergseter Resort Rondane, to økter med rideundervisning på ridebane av autorisert trener, én halvdagstur og én heldagstur.
Minirideleir i to dager 4.–5. juli, for deg mellom 8 og 10 år! Passer perfekt for deg som vil teste ut hvordan det er å være på rideleir, men enn så lenge er litt for liten til et helt ukesopphold. Minirideleiren foregår på dagtid over to dager, vi gleder oss!

Uke 27-31

Leierunder, ponnicamper, timestur til lengre dagsturer hver dag hele sommeren og høsten. 

Ponnicamper: 6., 13., 15., 20., 22., 27. og 29. 7. 2022
Påmelding

Uke 31

Voksenrideleir 1.–5. august! Ei hel uke kun for voksne ryttere, det inkluderer kost og losji i leiligheter på Spidsbergseter Resort Rondane, tre økter med rideundervisning på ridebane av autorisert trener, sitstrening, to heldagsturer, treningsøkt for rytteren, tilgang til badeanlegg, hesteteori og ellers ei uke fylt med kunnskap og moro.
Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver dag. 

Uke 32

Uke 32:
Minirideleir i to dager 8.–9. august, for deg mellom 8 og 10 år! Passer perfekt for deg som vil teste ut hvordan det er å være på rideleir, men enn så lenge er litt for liten til et helt ukesopphold. Minirideleiren foregår på dagtid over to dager, vi gleder oss!
Uke 32:
Voksenrideleir 9.–14. august i samarbeid med Jomfrureiser. Ei hel uke kun for voksne damer, det inkluderer full kost og losji på Spidsbergseter Resort Rondane, tre økter med rideundervisning på ridebane av autorisert trener, sitstrening, én halvdagstur og én heldagstur, tilgang til badeanlegg, hesteteori og ellers ei uke fylt med kunnskap og moro.
Påmelding
Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver dag. 

Uke 33-38

Uke 33:

Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver ukedag.
Uke 34:
Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver ukedag. 
Rideweekend 26.–28. august.
Uke 35:
Leierunder, timestur til lengre dagsturer hver ukedag. 
Rideweekend 2.–4. september.
Uke 36:
Leierunder, timestur til flere timers turer hver ukedag. 
Rideweekend 9.–11. september.
Uke 37:
Leierunder, timestur til flere timers turer hver ukedag. 
Rideweekend 16.–18. september.
Uke 38:
Leierunder, timestur til flere timers turer hver ukedag. 
Rideweekend 23.–25. september.

Uke 39-41

Uke 39–41:
Høstferie med leierunder, ponnicamper, timestur og 2-timerstur. 

Nydelig natur og mange fine toppturer like i nærheten av hotellet.

Anita

om venavind

Venavind AS ble startet 1. 1. 2020 etter eier og drivers Therese Herambs initiativ til rideundervisning i flere år i Gudbrandsdalen. 

Therese har fem privateide hester hun bruker i undervisning, og låner ellers inn hester ved behov for større kapasitet. Hestene holder til på Frya Hestesportsenter i Ringebu kommune i Gudbrandsdalen. Hestene bruker hun hovedsaklig til ridekurs og rideundervisning for alle nivå og aldersgrupper på Frya.

Dette har vist seg å bli en stor suksess og 60 rideelever er ukentlig innom hestesportsenteret, i en alder fra tre år til over 70.

Therese er utdannet Trener 1 ved Norges Rytterforbund. Som trener er hun energisk og ønsker å gi trygghet med hesten, samtidig som det skal være gøy og alle skal få oppleve mestring i omgang med hesten. Fysisk, så vel som psykisk grunntrening av både hest og rytter, samt rytterens innvirkning på hesten via sitsens balanse, vekt og hjelpere er alltid i fokus. Underviser opp til LA i både sprang og dressur.

Therese reiser også rundt i Gudbrandsdalen og underviser.

Om sommeren tilbyr Venavind rideturer i fjellet i samarbeid med Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet. Her får alle hestene nyte frisk fjelluft, og samtidig ta med gjester ut i det nydelige fjellandskapet.

Det tilbys også rideleir hver sommer, for alle nivåer.