aktiviteter

Fottur

Etter en lang vinter er det godt å vite at også barmarkssesongen strekker seg over flere måneder. Vårsolen er varm og smelter raskt den siste snøen rundt hotellet, og vi kan friste med fotturer i fjellet allerede fra første åpningsdag i juni. Det du da har å glede deg til, er et fantastisk turnett som tar deg opp på topper, ned til fossefall og inn på vidda hvor innlandsisen har etterlatt seg spennende steinformasjoner og bratte juv.

Turstiene starter rett utenfor hotellet, så her kan du la bilen stå og utforske fjellet til fots under oppholdet hos oss.

Spidsbergseter er det hotellet på Venabygdsfjellet som ligger nærmest Rondane Nasjonalpark, og du trenger ikke å gå langt for å være innenfor grensa. Du har også mange topper å velge i utenfor grensa til nasjonalparken, hvor utsikten inn mot Rondane er storslått. Venabygdsfjellet Vel har satt ut benker på de mest populære stedene – så ikke glem å pakke tursekken med noe godt til pausen.

Spør gjerne i resepsjonen for turtips; vi er mange som bruker fjellet, også på fritiden og vi deler gjerne av våre favoritter.

Spidsbergseter

Mai–oktober

For alle

r

Spør oss gjerne om turtips

stolpejakten – fra juni til oktober

Hver sommer og høst kan du jakte stolper på Venabygdsfjellet. En artig aktivitet for hele familien, eller hvorfor ikke utfordre venner og kollegaer til å samle flest stolper i løpet av sesongen? Uansett hvem som vinner, vil alle sitte igjen med gode naturopplevelser! Kart får du kjøpt i resepsjonen hos oss eller hos noen av de andre overnattingsbedriftene på fjellet. Du kan også laste ned appen og registrere stolper digitalt. Det digitale kartet viser hvor i løypa du befinner deg, men husk at det alltid er lurt å ha med kart i papirformat i tilfelle mobilen går tom for strøm. Besøk Stolpejakten.no for mer informasjon.

Glemt noe til turen?

Vi har et spennende utvalg av turklær og turutstyr i vår butikk Fjellrypa Sport & Interiør. Tursjokolade og drikke får du kjøpt i resepsjonen.

Nydelig natur og mange fine toppturer like i nærheten av hotellet.

- Anita

Juni - måneden med minst regn

Juni er måneden hvor naturen våkner til liv etter vinterens dvale. Det spirer og gror. Grønnfargene er intense og toppene i Rondane kan fortsatt ha litt snø igjen, det blir neppe vakrere. Bekker og fosser er fylte med vann etter snøsmeltingen og dette gir spektakulære naturopplevelser hvis du legger fotturen innom Myfallet eller Dørfallet. Dagene er lyse og lange.

Juni er også den minst trafikkerte sommermåneden på fjellet. Dette er måneden hvor den som ønsker å nyte naturen litt i fred og ro bør ta turen til oss. Visste du at juni måned også er den sommermåneden som normalt sett har minst regn på Venabygdsfjellet?

I juni arrangerer vi Livsnyter! Sosiale dager med aktiviteter, god mat, kurs/foredrag og underholdning.

Juli og august - fartsfylte måneder med mange muligheter

I juli og august kan fjellvannene være såpass varme at du drister deg til å hoppe i og ta noen svømmetak. Kanskje finner du noen av de små vannene på toppen av Dynjefjell eller Svartfjell, og kan nyte en dukkert med utsikt mot Rondane foran deg? Mange velger å legge noe av sommerferien sin til oss, og det kan være lurt å bestille hotellrom i god tid for å være sikker på å få plass.

Dette er også høysesong for aktiviteter som ridning, sykling, kano og fiske. Ønsker du tilrettelagte aktiviteter med guide, er det absolutt å anbefale å booke lang tid i forveien. Du som reiser med små barn kan finne mange artige leker, både inne i vårt lekerom og ute på lekeplassen. Perfekt både for en kort kaffestopp eller for flere dagers opphold.

I august selger vi Peer Gynt pakker. De passer utmerket for deg som ønsker en komplett opplevelse under Peer Gynt spillet ved Gålåvatnet.

September og oktober- Fargeeksplosjon

Luften er klarere og fargene er ubeskrivelige. Alt fra fjellbjørk til blåbærris og lyng har kledd seg i sine fineste drakter. Noen dager kan Rondane pudres i en forsmak av vinter, og da kan enhver hobbyfotograf skyte blink!

September er en populær måned hos oss, det er høytid for vennelag, turlag og familier som ønsker å samles for fine dager både ute og inne. Helgene blir ofte booket et helt år i forveien, så planlegger du en tur sammen med flere anbefaler vi å ta kontakt tidlig for å sikre deg plass.

Oktober er en av våre fineste måneder, men den er fortsatt noe uoppdaget blant dem som planlegger tur til fjells. Kanskje er man redd for at det skal være snø så tidlig? Ikke helt uten grunn, men snøen som noen ganger kommer så tidlig som i høstferien, pleier ikke å legge seg. Oktober er ofte en måned med finværsdager, kalde morgener og en sol som varmer ved lunsjtid. Fargene er ofte til stede til midten av måneden, og det ligger an til mange fine turer. Er du ute etter flotte opplevelser til de beste prisene, så be om et tilbud for oktober!