aktiviteter

Fottur

Etter en lang vinter er det godt å vite at også barmarkssesongen strekker seg over flere måneder. Vårsolen er varm og smelter raskt den siste snøen rundt hotellet, og vi kan friste med fotturer i fjellet allerede fra første åpningsdag i juni. Det du da har å glede deg til, er et fantastisk turnett som tar deg opp på topper, ned til fossefall og inn på vidda hvor innlandsisen har etterlatt seg spennende steinformasjoner og bratte juv.

Turstiene starter rett utenfor hotellet, så her kan du la bilen stå og utforske fjellet til fots under oppholdet hos oss.

Spidsbergseter er det hotellet på Venabygdsfjellet som ligger nærmest Rondane Nasjonalpark, og du trenger ikke å gå langt for å være innenfor grensa. Du har også mange topper å velge i utenfor grensa til nasjonalparken, hvor utsikten inn mot Rondane er storslått. Venabygdsfjellet Vel har satt ut benker på de mest populære stedene – så ikke glem å pakke tursekken med noe godt til pausen.

Spør gjerne i resepsjonen for turtips; vi er mange som bruker fjellet, også på fritiden og vi deler gjerne av våre favoritter.

Venabygdsfjellet

juni–oktober

for alle som elsker norsk natur

Glemt noe til turen?

Vi har et spennende utvalg av turklær og turutstyr i butikken vår
Fjellrypa Sport & Interiør.
Tursjokolade og drikke kjøpes i resepsjonen.

LA STÅ TOM

Topp 3 fjellturer

Hvert år har vi som jobber på Spidsbergseter en intern konkurranse om hvem som finner flest stolper i Stolpejakten. Dette er en perfekt gulrot for å komme ut på tur og oppdager mer av fjellet! Vi er ganske enige om hvilke 3 fjellturer som kommer på topp 3 lista og som vi gjerne anbefaler deg å ta i sommer:

Myfallet – en opplevelse i all slags vær og en relativt enkel tur. 3 fosser med tilsammen 100 meter fritt fall. Turen kan enten startes ved Venabu, et par km med bil fra Spidsbergseter. Eller du kan legge opp til en litt lengre rundtur fra helt fra hotellet og tilbake.

Muen – høyeste toppen i Ringebu Kommune med 1 424 moh. er en kortere tur hvis man tar bilen til parkeringen ved Muvatnet. Utsikten er fantastisk! Vi er ekstra glad i turer dit med solnedgang. Husk å skrive deg inn i toppboka.

Vi må velge oss enda en tur uten fjelltopper å bestige. Turen til Dørfallet går i flatt terreng men du får spektakulær natur tett innpå når du passerer Dørjuvet, kan oppleves vel luftig for mange, men bare hold deg på stien så er du på trygg avstand fra kanten.

 

Juni – måneden med minst regn

Juni er måneden hvor naturen våkner til liv etter vinterens dvale. Det spirer og gror. Grønnfargene er intense og toppene i Rondane kan fortsatt ha litt snø igjen, det blir neppe vakrere. Bekker og fosser er fylte med vann etter snøsmeltingen og dette gir spektakulære naturopplevelser hvis du legger fotturen innom Myfallet eller Dørfallet. Dagene er lyse og lange.

Denne måneden er også den minst trafikkerte sommermåneden på fjellet. Til alle som ønsker å nyte naturen i fred og ro anbefaler vi å besøke oss på begynnelsen av sommeren.

Visste du at juni måned også er den sommermåneden som normalt sett har minst regn på Venabygdsfjellet?

Juli og August – fartsfylte måneder med mange muligheter

I juli og august kan fjellvannene være såpass varme at du drister deg til å hoppe i og ta noen svømmetak. Kanskje finner du noen av de små vannene på toppen av Dynjefjell eller Svartfjell, og kan nyte en dukkert med utsikt mot Rondane foran deg? Mange velger å legge noe av sommerferien sin til oss, og det kan være lurt å bestille hotellrom i god tid for å være sikker på å få plass.

Dette er også høysesong for aktiviteter som ridning, sykling, bading og fiske. Ønsker du tilrettelagte aktiviteter med guide, er det absolutt å anbefale å booke lang tid i forveien. Du som reiser med små barn kan finne mange artige leker, både inne i vårt lekerom og ute på lekeplassen. Perfekt både for en kort kaffestopp eller for flere dagers opphold.

I august anbefaler vi å se Peer Gynt-spillet ved Gålåvatnet.

September og Oktober – fargeeksplosjon

Luften er klarere og fargene er ubeskrivelige. Alt fra fjellbjørk til blåbærris og lyng har kledd seg i sine fineste drakter. Noen dager kan Rondane pudres i en forsmak av vinter, og da kan enhver hobbyfotograf skyte blink!

September er en populær måned hos oss, det er høytid for vennelag, turlag og familier som ønsker å samles for fine dager både ute og inne. Helgene blir ofte booket et helt år i forveien, så planlegger du en tur sammen med flere anbefaler vi å ta kontakt tidlig for å sikre deg plass.

Oktober er en av våre fineste måneder, men den er fortsatt noe uoppdaget blant dem som planlegger tur til fjells. Kanskje er man redd for at det skal være snø så tidlig? Ikke helt uten grunn, men snøen som noen ganger kommer så tidlig som i høstferien, pleier ikke å legge seg. Oktober er ofte en måned med finværsdager, kalde morgener og en sol som varmer ved lunsjtid. Fargene er ofte til stede til midten av måneden, og det ligger an til mange fine turer. Er du ute etter flotte opplevelser til de beste prisene, så be om et tilbud for oktober!

«Nydelig natur og mange fine toppturer like i nærheten av hotellet.» Anita

stolpejakten
– fra juni til oktober

Hver sommer og høst kan du jakte stolper på Venabygdsfjellet. En artig aktivitet for hele familien med gode naturopplevelser! Kart får du kjøpt i resepsjonen hos oss eller laste ned appen og registrere stolper digitalt.