Venabygdsfjellet har et unikt og snilt løypenett i en storslagen natur sør for Rondane. Her kan man kombinere de flotteste turer i både høyfjell- og fjellbjørk terreng.

Løypenettet henger sammen med løypene fra Kvamsfjellet i nord til Brekkom /Vekkom utmarkslag i sør og videre sørover i flotte maskinpreparerte løyper helt ned til Lillehammer. Venabygdsfjellet sitt løypenett er en del av et sammenhengende nett på over 2500 km.

Sjekk Skisporet.no for å se hvilke løyper som er kjørt 

Sjekk værmelding

Sjekk webkamera fra Trabelifjell mot Spidsbergseter

Terrenget

Spidsbergseter ligger fritt til på Venabygdsfjellet i Ringebu, sør for Rondane Nasjonalpark. Dette snøsikre fjellområdet er kjent for flott natur, stabilt klima  og har et ypperlig skiterreng. Vi byr på et nett av 156 km oppkjørte og merkede skiløyper i variert, lett fjellterreng med topper på over 1400 meter.  Området er et av de beste i Norge for turskiløping og er velegnet både for familier og de som krever større utfordringer.

Snøforhold

Første snøfall er vanligvis i slutten av oktober og løypene prepareres så fort det er mulig. Snødybden er normalt fra 70-120 cm.

Løypene

Flotte løyper starter rett utenfor døra, og på solskinnsdager og godt vær legger en turen mot nord i åpent landskap med vidder og topper.  Er det ruskevær, går en mot sør i lune løyper i bjørkeskogen.

 

«Norges koseligste skistall»

Skistallen vår er pusset opp – det ble så koselig! Skistallen ligger i underetasjen med direkte adgang til skiløypene. Her kan du oppbevare skiutstyr, pulker og truger og smøre skiene dine.

Tørkerom

Vi har tørkerom i tilknytning til skistallen hvor du kan tørke våte klær og sko.

Leie av langrennsutstyr

Ønsker du å leie langrennsutstyr kan du gjøre dette i resepsjonen

Kart over skiløypene

Trykk her for kart

Uten navn-2 kopier